Agenda

3 september: publicatie jaarrapport 2023

03 september 2024

Op dinsdag 3 september 2024 publiceert RIWA-Rijn het jaarrapport over 2023. Dit rapport beschrijft de waterkwaliteit van het Nederlandse deel van het Rijnstroomgebied in 2023 op de grensovergang bij Lobith en op de innamepunten bij Nieuwegein, Nieuwersluis en Andijk. We vergelijken de gemeten waarden met de streefwaarden in het European River Memorandum (ERM) en geven … Verder lezen “3 september: publicatie jaarrapport 2023”

Symposium: verwijderen van PFAS uit drinkwater

12 juni 2024

Het evenement in Rastatt en Karlsruhe, Duitsland, biedt kennis over hoe PFAS uit drinkwater kan worden verwijderd en omvat een rondleiding door de waterfabriek in Rastatt waar de technologieën waar ZeroPM aan werkt worden getoond. Gasten worden uitgenodigd om naar presentaties te luisteren, met experts te discussiëren, de waterfabriek te bezoeken en het Duitse Watercentrum … Verder lezen “Symposium: verwijderen van PFAS uit drinkwater”

26 mei – 8 juni: Wandeling drinkbare Berkel

26 mei 2024

Van 26 mei tot 8 juni organiseert Drinkable Rivers een wandeling langs de Berkel. De Berkel is een van de mooiste rivieren in het grensgebied van Nederland met Duitsland, die deel uitmaakt van het stroomgebied Rijn en IJssel. Stichting Drinkable Rivers werkt aan een wereld met drinkbare rivieren door middel van inspirerende wandelingen, evenementen, onderzoek, … Verder lezen “26 mei – 8 juni: Wandeling drinkbare Berkel”